skip to Main Content

Maak je laatste wil wet

Het is zover! Dagvaarding Nederlandse staat een feit

Laatste Wil en 30 van haar leden hebben de Nederlandse staat gedagvaard in het Laatste Wil proces. Inzet is de legalisering van humane laatstewilmiddelen voor wie daar om vraagt. Alleen dan kunnen we zelf beslissen over ons eigen levenseinde, zonder afhankelijk te zijn van het oordeel van een ander. En zonder het risico op vervolging van nabestaanden.

Het zal een lange weg zijn, die wellicht zelfs langs Raad van State en het Europese Hof zal leiden. Daarom hebben we nu en onderweg uw steun hard nodig. Deze bekende Nederlanders zijn vast begonnen, in een landelijke publiekscampagne over het recht om zelf te beslissen over het eigen levenseinde. Doet u mee? Dan maken we samen ook uw laatste wil wet.

Barbara van Beukering

Een jaar geleden verscheen mijn boek Je kunt het maar één keer doen, een persoonlijke zoektocht naar sterven.
Lees interview

Gijs de Lange

De dood is onafwendbaar. Gelukkig zit onze psychologie zo in elkaar dat ik daar niet de hele dag aan hoef te denken.
Lees interview

Petra Laseur

Ik weet niet meer sinds wanneer, maar al heel lang denk ik: ‘Ik wil niet ouder worden dan 75.’ Dat vind ik een mooie leeftijd.
Lees interview

Hanneke Groenteman

Hanneke Groenteman praat zo veel mogelijk over het levenseinde in eigen regie met vrienden en familie.
Lees interview

Marian Mudder

Een menselijk einde is voor iedereen een wenselijk einde. Daar kunnen we het met z'n allen over eens zijn.
Lees interview

Wouke van Scherrenburg

Ik ben lid geworden omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat je naast de regie over je leven ook zeggenschap hebt over je eigen dood.
Lees interview

Loes Luca

Ik ben lid geworden van Laatste Wil omdat ik graag zelf wil kunnen beslissen wanneer mijn mooie leven mooi genoeg is geweest.
Lees interview

Dick Swaab

Bij mijn conceptie is mij niets gevraagd; betreffende mijn levenseinde wil ik zelf alle keuzevrijheid hebben.
Lees interview

Paul R. Kooij

Ik kan natuurlijk alleen vertellen hoe ik er tegen aan kijk. Ik vind het een recht. Het leven is aan mij ‘gegeven.’ Het is mijn leven.
Lees interview

Wilt u uw laatste wil tot wet maken?

Steun ons dan! Voor slechts 15,- euro per jaar bent u al lid. Doneren kan natuurlijk ook. Graag zelfs!

Ik word lid Ik wil doneren

Op 9 april is de campagne gelanceerd, bekijk hieronder het persmoment terug.
Lees hier het persbericht met meer achtergrond.

We zijn oprecht blij met de aandacht die het Laatste Wil proces kreeg. De menselijke kant, de filosofische kant, de juridische kant: alles werd belicht. Het houdt de gemoederen bezig en dat is waar het uiteindelijk om draait. Een maatschappelijk debat over een wenselijk en menselijk levenseinde, waar iedereen het zijne van mag vinden. De “Denker des Vaderlands” Paul van Tongeren, Klaas Rozemond, Heleen Dupuis geven een inkijkje vanuit verschillende invalshoeken. U kunt ze hier lezen:

Wilt u alle artikelen lezen? Ga dan naar nieuws.

Back To Top