Skip to content
Word lid

‘Ik laat mijn dood niet graag aan Den Haag’

Ik ben lid geworden van Coöperatie Laatste Wil, omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat je naast de regie over je leven ook zeggenschap hebt over je eigen dood. In een goed gesprek met mijn huisarts – dat was vóór de uitspraak van de Hoge Raad – zei hij: “Wouke, al heb ik al je papieren in mijn systeem zitten, dan nog kun je niet van mij niet verlangen dat ik een naald in je zet als je niet meer kunt verwoorden wat je wilt en misschien gaat protesteren.” Toen bedacht ik me dat ik bij een beginnende dementie ontzettend graag zelf wil beslissen of ik deze levensfase in ga of niet.

Lees het uitgebreide interview met Wouke

Wouke op televisie

Bekijk dit tv-optreden van Wouke bij Matthijs Gaat Door, op npostart.nl. Vanaf ongeveer 42:00 minuten is zij aan het woord over haar overtuiging en lidmaatschap.

Een menselijk levenseinde als recht voor iedereen.
Denkt u er ook zo over?
Laat weten dat u het met ons eens bent en word supporter!
Back To Top