skip to Main Content

‘Ik laat mijn dood niet graag aan Den Haag’

Ik ben lid geworden van Coöperatie Laatste Wil, omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat je naast de regie over je leven ook zeggenschap hebt over je eigen dood. In een goed gesprek met mijn huisarts – dat was vóór de uitspraak van de Hoge Raad – zei hij: “Wouke, al heb ik al je papieren in mijn systeem zitten, dan nog kun je niet van mij niet verlangen dat ik een naald in je zet als je niet meer kunt verwoorden wat je wilt en misschien gaat protesteren.” Toen bedacht ik me dat ik bij een beginnende dementie ontzettend graag zelf wil beslissen of ik deze levensfase in ga of niet.

Lees het uitgebreide interview met Wouke

Wilt u uw laatste wil tot wet maken?
Steun ons dan! Voor slechts 15,- euro per jaar bent u lid. Doneren kan natuurlijk ook. Graag zelfs!
Back To Top